Oszlányi Kincsővel készített interjú

Oszlányi Kincső 1972-ben született Budapesten. Dunaújvárosban nevelkedett 9 testvérével, így már fiatalon megízlelhette a fordulatos és kalandos családi élethelyzeteket. Élete történéseit egész fiatalon kiírta magából versek metaforáiban és novellák bekezdéseiben. Regényei alapját a saját életeseményei biztosítják, hiszen az útja keresztül vezetett a lázadó fiatalkoron át a sikeres üzletasszonyi létig, majd az El-Camino csodálatos zarándokhelyein, ahol először fordult Isten felé.

Először is gratulálni szeretnék a könyvedhez! A regényedben egy igazán különleges barátságról olvashatunk férfi és nő között. Mi motivált rá, hogy megírd a történetüket, amely inkább mondható Éli életének elmesélésének?
Megtörtént esetet dolgoztam fel, mivel ígéretet tettem, hogy emléket állítok az életéről, hogy az ember milyen mélységeken keresztül juthat a lélek magaslataiba. Egy periférián élő embernek már a születése is nehezített és minden nyomorát, amit összeszedett az élete folyamán hordozza magában, de van reménye, mert a remény mindig ott van, bármilyen nehézségben vagyunk.

Szép emléket állítottál fel, igazán megható volt Éli életének felderítésekor feltárt titkok, amelyeket magában eltemetve élete utolsó pillanatáig magában hordozott. Borzasztó bele gondolni, hogy mennyi gyermekkel történhetett meg ami vele, próbálok nem spoilerezni. Mit ad számodra az írás?
Szörnyű tragédiák vannak sajnos, de mindennek van célja. Szabadságot, akár írhatom azt mi lett volna. Most azt írtam mi volt, de egyszer lesz a mi lett volna.

A kortárs írók körében népszerű, hogy a szerzők álnéven írnak, gyakran külföldi csengésű nevet választva. Miért döntöttél úgy, hogy a saját neveden publikálsz?
Sokat gondolkodtam, de néha fel kell tudnunk magunkat vállalni…egy fontosabb cél érdekében. Én azzal, hogy vállalom az írásomat azzal kilépek a színfalak mögül….

Tervben van-e már, a következő regény, amivel megleped az olvasóközönséget?
Igen 2021 év végén a következő kötetet is szeretném kiadatni.

Elsőkönyvesként biztosan volt elképzelésed arról, hogyan működik a könyvkiadás. A megjelenés ideje egyre közeledik, így elmondhatod magadról, hogy egyszer már megjártad ezt az utat. Mennyiben volt más az elképzelésed és a valóság? Milyen élményekkel gazdagodtál a munkálatok során?
Még nehezen tudok véleményt alkotni a kiadásról, egyelőre a Mogul kiadó vállalta, hogy segít ezen az úton. Nagyon tehetséges szerkesztőt tett mögém, aki nem megváltoztatni akart, hanem terelni. A kiadó az ötleteimet jól fogadta és alapvetően nem volt elutasító. És lássuk be, mint első könyves jó sok munkájuk volt velem. Remélem a siker kárpótolja őket is. 

Köszönöm szépen az interjút és sok sikert kívánok a továbbiakban!

A webáruház oldalán már előtudjátok rendelni, ráadásul, ha használjátok a KMKITTI05 kuponkódot további 5% kedvezményt kaptok. 

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s