Krencz Nóra – A hordozó

A könyv borítóját az első pillanatól fogva imádtam, sokat sejtető, szépen kidolgozott.
A könyv első kiadása rövidebb és kevésbé kidolgozottabb. A Mogul kiadó által kiadott regényében nem csak jobban megismerhetjük a szereplőket, hanem a helyszínek is jobban megelevenednek előttünk. Krencz Nórának hála a kezembe tarthatom a trilógia első részének bővített kiadását és a második részét is, amiről a későbbiekben egészen biztosan egy újabb könyvajánlót fogok készíteni, addig is érdemes beszereznetek őket a webshop kínálatából.
A hordozó című regény eleinte nehezen indult, azonban a kezdeti nehézségeken túl lendülve megéri folytatni az olvasást, mert egy nagyszerű kaland részesei lehetünk. Ez az első olyan könyv, ahol nem kedveltem meg igazán egy szereplőt se annyira, hogy kedvenc karakteremmé váljon. Ráadásul Fabyenről az első benyomásom azt volt, hogy ő nő… persze aztán kiderül hogy mégsem. Bár több férfiasság szorulhatott volna belé, azonban azt mondom neki pont ilyennek kellett lennie. Az előbb említett szereplő sajátossága még az, hogy nem az a tipikus macsó hős, akiért minden nő oda van, hanem egy egyszerű hétköznapi férfi. A szereplők különbözősége számomra nagyon imponált, ezáltal igazán színes csapatot hozott össze az írónő.
Maga a történet a középkort idézi az olvasó elé és egy fiatal csapat küzdelmeit láthatjuk egy jobb élet reményében a szabadságukért. Hánytatott életútjuk, amely mindig csak a menekülésről szólt, összeköti őket.
A kérdés az, hogy képesek lesznek-e befogadni egy olyan embert, aki néha túl buzgó a kíváncsisága miatt és még a fegyverekhez se konyít? Vajon képesek lesznek elmenekülni a gonosz királynő elől, vagy inkább szembe szállnak vele? Vajon mindenki az, akinek mondja magát? Ezekre és még számos kérdésekre választ kaphatunk több szereplő szemszögéből.
Bár néhol érződik az ifjonti szárnypróbálgatások, mégis biztos vagyok abban, hogy történetről történetre fejlődni fog. Azonban ami számomra nagyon imponált, hogy az írónő nagyon jól fokozta a feszültséget, szinte tapintani lehetet. Könyvajánlómat a kedvenc részemmel zárnám:

“A fa, amely alatt Shina megállt, már megkezdte őszi hanyatlását, de amikor hozzáért, minden levél átalakult: visszanyerte egészséges zöld színét. Az ágak kirügyeztek, és szinte azonnal bimbóvá, majd gyönyörű tavaszi virággá váltak.”


Olvasd el mindenképpen, ha egy olyan könyvet szeretnél a kezedbe fogni:

  • ami a középkorhoz hasonló világot mutat be,
  • ami tele van boszorkánysággal,
  • ami tele van fordulatokkal, sőt már érezni lehet a baj közeledtét.

Köszönöm a szerzőnek a recenziós példányt a csoda szép könyvjelzővel!           

KMKITTI05 kuponkóddal további 5% kedvezményre vagytok jogosultak a webáruházból.

Nektek mi a véleményetek erről a könyvről? Kíváncsi vagyok a ti véleményetekre is, akár 5-ös skálán pontozva vagy bővebben kifejtve, nyugodtan írjátok le megjegyzésként!

Bízom benne, hogy kellően felcsigáztalak titeket a A hordozó című könyv elolvasására. Nemsokára hozom a következő könyvajánlómat.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s